Allmän information om Harely Owners Group Stockholm Chapter

Det här är H.O.G
Harley Owners Group eller H.O.G, grundades 1983 av Harley-Davidson Motor Company i Milwaukee, USA. Tanken var att skapa lojalitet och att stärka banden mellan fabriken, återförsäljarna och kunderna. Medlemskapet i H.O.G. Europe, som är förutsättningen för att bli medlem i ett lokalt chapter, är en service till medlemmarna och skapar en möjlighet både för Harley-Davidson och deras återförsäljarna att främja motorcykelåkandet och stimulera Harley-åkarna till en ökad gemenskap.         En viktig sak bakom idén var att skapa en positiv bild av Harley-Davidson och den gruppen av motorcykelägare. Det är naturligtvis också en del för Harley-Davidsons marknadsföringen av sina produkter.

Europa
Europa kom med i H.O.G. World Wide 1991, då det blev etablerat ett eget Europa-kontor i Frankfurt, för att serva de Europeiska medlemmarna.
Bland annat, så arrangerade de ”European Rally”, som 1996 i Rotterdam, samlade ca 7.000 deltagare.
Året efter, 1997, arrangerade Lyngdal Chapter i Norge ”Northern European Rally”, till vilket det kom ca 8.000 HD-entusiaster.
H.O.G. är världens största fabrikssponsrade mc-klubb med över en milijon medlemmar över hela världen.
I Europa finns det ca 100.000 medlemmar. Sveriges första Chapter bildades i Göteborg 1993, Stockholms Chapter bildades 1998.

Du får också en hel del värdefulla förmåner: ABC,s Touring Challenge, Bärgningsassistans, The Entusiast, Fly & Ride, H.O.G. Tales, Europakartbok, Patches, Pins m.m.

 1. Harley Owners Group Stockholm Chapter Stockholm Chapter även kallad HSC riktar sig till privatpersoner som är är intresserade av motorcykel aktiviteter med märket Harley Davidson
 1. Medlemmar i H.O.G.
  H.O.G:s medlemmar är ett tvärsnitt av folk med motorcykelintresse. Det finns representanter från alla yrkesgrupper och samhällsskikt.
  För att vara med i H.O.G ska man äga en en motorcykel av märket Harley-Davidson.
  Utöver ett medlemskap i internationella H.O.G så kan det finnas lokala chapter som är ansluten till en auktoriserad Harley-Davidson återförsäljare.
  H.O.G ger alla medlemmar världen över möjlighet att bära märken HOG loggan på jackor, västar och övriga tillhörigheter.
  På lokal nivå kan HOG loggan kompletteras med Chaptrets namn och hemort.
 2. Bli medlem i H.O.G.
  När du köper en ny Harley-Davidson får du automatiskt ett medlemskap i H.O.G. European under det första året.
  Därefter får du själv förnya medlemskapet och betala årsavgiften. Ditt internationella medlemskap i H.O.G. ger en mängd förmåner, som endast är tillgängliga för Harley-Davidson-ägare.
  Du har möjlighet att gå med i ett lokalt chapter och träffa likasinnade, och delta i de många aktiviteter som bedrivs under året, inte bara under ”bikersäsongen”.
 1. Ansökan
  HSC kan beviljas fysisk person 18 år, eller över, som bor i Sverige och innehar en Motorcykel av märket Harley    Davidson och är medlem i H.O.G international.
 1. Medlemsansökan Stockholm Chapter

För att få ansöka om medlemskap måste du vara medlem i H.O.G. Europe.
För att bli medlem i H.O.G Europa så kan följande länkanvändas Harley Owner’s Goup® Harley-Davidson UK
För mer information eller om något hakar upp sig finns följande nummer att ringa:

H.O.G. Europe – (00) 800 1111 2223 (gratis)
H.O.G. Europe – +44 208 891 9088

När du erhållit ditt H.O.G. International member nr. kan du ansöka om medlemskap i vårt
chapter.  Detta gör man via vår hemsida. Där finns information om avgifter mm

 1. Avtalstid
 2. Avtalstid och villkorsändring gällande avtalet om medlemskap i HSC gäller tills vidare. Både H.O.G och Medlem kan säga upp avtalet med en uppsägningstid om 30 dagar. Inbetald medlemsavgift återbetalas ej,